Traven alla måste prova på

Hästar i trav är lite annorlunda än i andra gångarter. För att hålla balansen måste de hålla huvudet och halsen uppe, vilket kan vara svårt för nybörjare. Dessutom måste de samordna sina ben så att de rör sig i samklang. Detta kan vara knepigt, men med övning blir det lättare. Här är några tips för att få din häst att trava

  • Sitt upprätt i sadeln och håll ryggen rak. Det hjälper dig att hålla balansen och ger dig mer kontroll över hästen.
  • Använd dina ben för att ge hästen tecken att gå framåt. Det ska kännas som om du trycker mot stigbyglarna med låren. Precis som många andra spel så kräver bra trav 2 välbalanserade ben för att fungera bra,
  • Håll händerna! Det kanske låter dumt, men att hålla händerna nära hästens hals hjälper dig att hålla balansen.
  • Öva först i långsam hastighet. När du väl har fått in det kan du gå snabbare. Se bara till att hålla balansen och använda benen för att kontrollera hastigheten.
  • Ha kul! Att travspringa är ett bra sätt att få lite motion och umgås med din häst. Ta det lugnt i början, men snart kommer du att trava som ett proffs!

Fördelarna med att travträna: Varför det är bra för dig och din häst

Att travspringa är ett bra sätt att få lite motion och umgås med din häst. Det är också ett bra sätt att förbättra dina färdigheter i ridning. Här är några anledningar till varför trav är så fördelaktigt:

Det är bra för hästens hälsa: Trav är en motion med låg inverkan som är skonsam för hästens leder. Det bidrar till att hålla deras muskler och ligament friska och kan till och med hjälpa till att förebygga artrit.

Det är bra för dig: Trav är ett bra träningspass! Det stärker din kärna, dina ben och dina höfter. Det är också ett bra sätt att hålla sig i form.

Det lär dig lagarbete: Travetten kräver koordination mellan dig och din häst. Du lär dig hur du kan arbeta tillsammans som ett team och utveckla ett djupare band till din häst. Ni kommer snabbt se resultat tillsammans om ni börjar träna tillsammans på rätt sätt.

Det är roligt! Trav är ett bra sätt att umgås med din häst och njuta av naturen. Det är också ett utmärkt sätt att minska stress och slappna av. Vem vet kanske ditt namn som ryttare en dag dyker upp på spelsidorna om du har talang för trav. Alla hästar kan trava så det handlar inte om ett lotteri där du behöver tänka på om din häst är en nitlott eller inte, utan alla hästar kan göra det om ni tränar tillsammans.

Vanliga misstag och hur man åtgärdar dem

Om du har problem med att trava, oroa dig inte! Du är inte ensam. Med tid och träning så kan man snabbt lösa de flesta misstagen man gör så länge man bara följer dom tipsen vi angav i början.

Sverige är ett utmärkt ställe att rida på. Det finns många vackra stigar att utforska och landskapet är fantastiskt. Ridning är också ett utmärkt sätt att få lite motion och tillbringa tid med din häst. Sverige har något för alla, så oavsett om du är nybörjare eller erfaren ryttare hittar du massor av leder som passar din nivå.  Så vad väntar du på? Ge dig ut och börja travträna!