Hur man spelar på trav

Trav är väldigt stort i Sverige och det finns många olika spelformer att välja bland. Tidigare var det bara ATG som erbjöd spel på trav i Sverige. När den svenska spellagen blev ett faktum fick alla spelbolag som har giltig bettinglicens erbjuda spel på trav om de vill. Om du är nybörjare kan det vara lite svårt att veta hur du ska fylla i din travkupong. Vi ger dig flera bra tips i denna artikel.

V75 står för den största omsättningen

V75 är både det travlopp som omsätter mest pengamässigt och som lockar mest publik. Ibland kan omsättningen vara över 100 miljoner kronor. Lär du dig bara fylla i din kupong till V75 kan du spela på alla travlopp. Principen är alltid densamma. Du kan spela på V75 varje lördag där målet är att pricka in rätt hästar i sju lopp. Normalt måste du ha minst fem rätt för att kupongen ska ge utdelning.

Du kan aldrig veta på förhand hur mycket du kan vinna eftersom det beror på hur mycket pengar som är i omlopp för den spelomgången. Det beror också på om du står som ensam vinnare eller inte. För att öka dina vinstchanser bör du läsa på om de olika hästarna och loppen. Du kan börja med en lista om de tre bästa travhästarna och sedan lära dig mer om banorna. Om du inte själv har tid att läsa på om loppen finns det många experter som delar med sig av sina tips.

Så fyller du i en travkupong

Oavsett om du spelar hos ett ombud eller hos ett nätcasino med svensk licens fyller du i din travkupong på samma sätt. Du börjar med att markera de hästar som du vill spela på i varje lopp. Normalt så är det 15 startande i varje lopp. Ju fler hästar du väljer desto dyrare kupong. Om du bara väljer en häst så brukar det kallas att du spikar ett lopp.

Ofta finns det ett par hästar som har stor chans att vinna. Det händer också att det skrällar och att en riktig högoddsare går och vinner. Därför är det många som väljer att ta med flera hästar i alla lopp. Om du spelar online uppdateras priset automatiskt varje gång du lägger till en häst. Du behöver alltså inte själv hålla räkningen på vad din spelkupong kommer kosta.

Så bestäms priset på kupongen

För att få fram priset på en kupong multiplicerar du alla hästar du har markerat med varandra. Om du spelar V75 kostar varje rad 50 öre. Väljer du att bara spika en häst i varje lopp kommer kupongen alltså bara kosta 50 öre. Dock är det väldigt svårt att få in sju rätt om du bara har plockat ut en häst i varje lopp. Väljer du två hästar i varje lopp kommer din kupong att kosta 64 kronor. Då har du lite större chans till vinst.

Lämna in en Harry Boy

Har du inte tid att själv läsa på om loppen och de olika hästarna kan du istället välja att köpa en Harry Boy. Då behöver du bara fylla i en summa som du ska spela för. Harry Boy kommer sedan ta ut en kupong åt dig. Om du väljer ”chans” kommer det finnas lite fler skrällar på kupongen. Vill du ha chans på de där riktigt stora vinsterna är det mest fördelaktigt om det skrällar i vissa av loppen.

Det finns många exempel där spelare har vunnit stort på Harry Boy. Det är ett bra alternativ för dig som inte har så mycket tid men ändå vill spela på travet när du känner för det.

Köp in dig i en andel

Ytterligare ett alternativ till att lämna in din egna kupong är att köpa in sig i en andel. Då går du med i ett lag där alla bidrar med en summa. En utvald lagledare tippar sedan för dessa pengar. Om ni vinner kommer alla dela lika på vinstpengarna. På detta sätt kan man spela för en större summa utan att det kostar skjortan. Är du duktig på att spela på travet kan du också starta ditt egna andelslag. Sedan är det upp till dig att tippa rätt. När det är V75 brukar det finnas flera olika andelslag att välja bland.