Hästskötsel under vintern: tips på hur man tar hand om sin häst under kalla vintermånader

Hästskötsel under vintern: tips på hur man tar hand om sin häst under kalla vintermånader

Vintern är en tuff tid för hästar och deras ägare, med kalla temperaturer och isiga förhållanden som kan göra det svårt att ta hand om hästen på ett säkert och hälsosamt sätt. Men med rätt kunskap och förberedelser kan du säkerställa att din häst fortsätter att må bra och trivas under vintermånaderna. I den här artikeln kommer vi att ge dig användbara tips om hur du tar hand om din häst under kalla vintermånader, inklusive hur du skyddar mot kylan och hanterar isiga förhållanden.

Vinterstall

Vintermånaderna kan vara utmanande för hästägare, särskilt när det gäller att hålla hästen varm och torr. En av de viktigaste sakerna att tänka på är att förbereda stallet för vintern. Här är några tips på vad du kan göra för att skapa en bekväm och säker miljö för din häst:

 • Se till att stallet är väl isolerat för att hålla kylan ute. Du kan använda isoleringsmaterial för att täta eventuella dragiga områden.
 • Kontrollera ventilationen i stallet för att säkerställa att luften cirkulerar och att det inte finns några fuktiga områden.
 • Se till att hästens box är ren och torr. Strö upp med till exempel halm eller spån som håller värmen bättre än andra strömaterial.
 • Ge hästen tillräckligt med utrymme för att röra sig inom stallet. Detta minskar risken för skador och håller hästen aktiv och sund.
 • Kontrollera att foder och vatten finns tillgängligt vid alla tidpunkter och att vattnet inte fryser.

Genom att förbereda stallet på rätt sätt kan du skapa en bekväm och trygg miljö för din häst under vintermånaderna.

Hästskydd

När temperaturen sjunker kan det vara nödvändigt att skydda hästen med olika typer av skydd. Här är en guide till några av de vanligaste hästskydden som används under vintermånaderna:

 • Täcken: Täcken finns i olika tjocklekar och material beroende på hästens behov. De kan hjälpa till att hålla hästen varm och torr och skydda mot vind och regn.
 • Benskydd: Benskydd skyddar hästens ben mot skador och kan även hjälpa till att hålla benen varma under kalla väderförhållanden.
 • Hovskydd: Hovskydd skyddar hästens hovar från is, snö och kalla väggar. Det finns många olika typer av hovskydd, inklusive hovskor och hovboots.
 • Öronvärmare: Öronvärmare är speciellt utformade för att skydda hästens öron från kyla och vind.
 • Näsvärmare: Näsvärmare hjälper till att skydda hästens andningsvägar från kalla vindar och minskar risken för luftvägsproblem.

Innan du använder något skydd för din häst, se till att det passar ordentligt och att hästen är bekväm med det.

Foder och näring

Foder och näring är viktigt för hästens hälsa under vintermånaderna. För att hålla hästen frisk och i god form är det viktigt att justera dess foder och näring. Hästens energibehov ökar under vintern på grund av kylan, så det kan vara nödvändigt att öka dess foderintag. Men se till att öka foderintaget gradvis för att undvika överutfodring som kan leda till hälsoproblem.

Hantering av isiga förhållanden

När det gäller hantering av isiga förhållanden är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att minimera risken för skador på hästen. Om möjligt, undvik att rida eller träna hästen på isiga eller hala ytor. Om du måste rida eller träna på sådana ytor, se till att använda halkfria sulor eller broddar för att förbättra greppet och minska risken för halkning. Glöm inte att rengöra och ta hand om hovarna för att minska risken för obehag och skador på hästen.

Träning under vintern

Träning är viktigt för hästens hälsa och välbefinnande, även under vintermånaderna. Men det är viktigt att anpassa träningen efter de rådande förhållandena för att undvika skador och överansträngning. En grundregel är att värma upp ordentligt innan träning, särskilt om det är kallt. Att låta hästen gå i skritt en stund innan man börjar med arbete i trav och galopp kan minska risken för skador.

När det gäller träning under vintern är det också viktigt att tänka på underlaget. Isiga och hala underlag kan vara farliga för hästar, så det är viktigt att välja en lämplig plats för träning. Om det inte finns något annat alternativ kan man överväga att använda broddar eller halkskydd för att ge hästen bättre grepp på isiga ytor.

Övningar som är lämpliga under vintern är framförallt grundläggande dressyr och övningar som kan utföras i skritt. Att arbeta med cavaletti eller andra små hinder kan också vara en bra träning för att bibehålla hästens styrka och smidighet.

Hur man spelar på trav

Hur man spelar på trav

Trav är väldigt stort i Sverige och det finns många olika spelformer att välja bland. Tidigare var det bara ATG som erbjöd spel på trav i Sverige. När den svenska spellagen blev ett faktum fick alla spelbolag som har giltig bettinglicens erbjuda spel på trav om de vill. Om du är nybörjare kan det vara lite svårt att veta hur du ska fylla i din travkupong. Vi ger dig flera bra tips i denna artikel.

V75 står för den största omsättningen

V75 är både det travlopp som omsätter mest pengamässigt och som lockar mest publik. Ibland kan omsättningen vara över 100 miljoner kronor. Lär du dig bara fylla i din kupong till V75 kan du spela på alla travlopp. Principen är alltid densamma. Du kan spela på V75 varje lördag där målet är att pricka in rätt hästar i sju lopp. Normalt måste du ha minst fem rätt för att kupongen ska ge utdelning.

Du kan aldrig veta på förhand hur mycket du kan vinna eftersom det beror på hur mycket pengar som är i omlopp för den spelomgången. Det beror också på om du står som ensam vinnare eller inte. För att öka dina vinstchanser bör du läsa på om de olika hästarna och loppen. Du kan börja med en lista om de tre bästa travhästarna och sedan lära dig mer om banorna. Om du inte själv har tid att läsa på om loppen finns det många experter som delar med sig av sina tips.

Så fyller du i en travkupong

Oavsett om du spelar hos ett ombud eller hos ett nätcasino med svensk licens fyller du i din travkupong på samma sätt. Du börjar med att markera de hästar som du vill spela på i varje lopp. Normalt så är det 15 startande i varje lopp. Ju fler hästar du väljer desto dyrare kupong. Om du bara väljer en häst så brukar det kallas att du spikar ett lopp.

Ofta finns det ett par hästar som har stor chans att vinna. Det händer också att det skrällar och att en riktig högoddsare går och vinner. Därför är det många som väljer att ta med flera hästar i alla lopp. Om du spelar online uppdateras priset automatiskt varje gång du lägger till en häst. Du behöver alltså inte själv hålla räkningen på vad din spelkupong kommer kosta.

Så bestäms priset på kupongen

För att få fram priset på en kupong multiplicerar du alla hästar du har markerat med varandra. Om du spelar V75 kostar varje rad 50 öre. Väljer du att bara spika en häst i varje lopp kommer kupongen alltså bara kosta 50 öre. Dock är det väldigt svårt att få in sju rätt om du bara har plockat ut en häst i varje lopp. Väljer du två hästar i varje lopp kommer din kupong att kosta 64 kronor. Då har du lite större chans till vinst.

Lämna in en Harry Boy

Har du inte tid att själv läsa på om loppen och de olika hästarna kan du istället välja att köpa en Harry Boy. Då behöver du bara fylla i en summa som du ska spela för. Harry Boy kommer sedan ta ut en kupong åt dig. Om du väljer ”chans” kommer det finnas lite fler skrällar på kupongen. Vill du ha chans på de där riktigt stora vinsterna är det mest fördelaktigt om det skrällar i vissa av loppen.

Det finns många exempel där spelare har vunnit stort på Harry Boy. Det är ett bra alternativ för dig som inte har så mycket tid men ändå vill spela på travet när du känner för det.

Köp in dig i en andel

Ytterligare ett alternativ till att lämna in din egna kupong är att köpa in sig i en andel. Då går du med i ett lag där alla bidrar med en summa. En utvald lagledare tippar sedan för dessa pengar. Om ni vinner kommer alla dela lika på vinstpengarna. På detta sätt kan man spela för en större summa utan att det kostar skjortan. Är du duktig på att spela på travet kan du också starta ditt egna andelslag. Sedan är det upp till dig att tippa rätt. När det är V75 brukar det finnas flera olika andelslag att välja bland.

Spänningen med trav på isbanor

Spänningen med trav på isbanor

Det är kanske inte alla som har hört talas om trav på isbanor, men det är faktiskt en sport som kan ge en adrenalinkick. Man måste behärska den teknik som krävs, och även ha mod som gör att man kör på även när banan kan verka vansklig. Vi kommer berätta om det unika med trav på isbanor och hur det hela började.

Hur trav på isbanor uppkom

Även om trav på isbanor kanske låter nytt för en del kan sporten faktiskt spåras tillbaka till början av 1900-talet. Det var redan då en aktivitet som man höll på med både i Norden och i Ryssland. Som är fallet med så många andra sporter hade isbanetravet en annan funktion till en början. Man använde hästar inom fiskenäringen för att dra med fiskeredskap på isen. Därefter utvecklades aktiviteten till en sport där man tävlade mot varandra.

På 1950-talet hade idén med trav på isbanor spritt sig till USA och när vintrarna tillät kunde man även där få ta del av denna spännande sport. Nuförtiden har trav på isbanor spritt sig till många andra länder. Om du vill lära dig mer om trav kan du klicka här för att lära dig mer om sporten på ATGresultat. Här kan du även följa hästsporter via en app.

Hur fungerar sporten?

Som du kanske misstänker är den här sporten väldigt lik vanligt trav, men med den enkla skillnaden att man i stället använder en isbana. Det är också lite julkänsla över hela aktiviteten eftersom föraren i stället sitter i en släde.

Vanliga hästskor som används under den reguljära travsporten fungerar inte så bra på isen. Därför har hästarna i stället hästskor med taggar för att få bättre grepp och inte halka.

Förekommande risker

Om man ska ha hästar på en isbana bör banan vara säker och väl underhållen. I annat fall kan både förarna och hästarna utsättas för skaderisker. Hästarna bör dessutom ha tränats ordentligt för att minska risken för att de gör sig illa när de måste hålla höga hastigheter. De är stora djur och om de faller kan de skada både sig själva och kusken.

Det som gör sporten intressant

När man hör om alla dessa risker kanske man undrar vad som verkligen är så lockande med sporten. Som svar på detta skulle man kunna säga att det utmanande väglaget också är det som gör trav på isbanor så intressant. Det ställs större krav på hastighet och att man vet vad man gör, vilket i sig kräver mycket av både kusk och häst. De båda parterna utvecklar även en samarbetsförmåga som gör att de flätas samman mer än under ett vanligt trav.

Platser i Sverige med trav på isbanor

En av de platser där trav på isbanor har blivit en populär företeelse är Boden. Här finns något som kallas för Bodentravet där man håller tävlingar mellan december och mars. Utanför Umeå ligger en annan plats vid namn Umåker där det också förekommer isbanetrav.

Hur man skapar en häst NFT i Ethereum

Hur man skapar en häst NFT i Ethereum

En NFT, eller Non-Fungible Token, är en typ av digital tillgång som representerar äganderätten till ett unikt objekt eller en bit digitalt innehåll. Dessa tokens skapas ovanpå distribuerad huvudboksteknik (DLT), såsom Ethereum-blockkedjan, och är kryptografiskt säkrade. Den underliggande tekniken gör det omöjligt att förfalska eller kopiera en NFT, vilket ger äkta äganderätt och äkthet till dess innehavare. NFT:er utfärdas vanligtvis som ERC721-tokens, som följer vissa standarder som gör att de kan utbytas mellan olika decentraliserade tillämpningar och plånböcker. Detta innebär att vem som helst kan skapa sina egna ERC721-tokens på Ethereum och använda dem för att representera föremål som konstverk, samlarobjekt, spelobjekt med mera. Genom att skapa en häst NFT på Ethereum kommer människor att kunna visa världen att de autentiskt äger denna virtuella tillgång.

Fördelarna med att använda en NFT

En av de största fördelarna med att använda en NFT är att den lätt kan spåras och kontrolleras. Detta gör det lättare att se till att varje token har ett värde och hjälper också till att förhindra bedrägeri eller duplicering. Dessutom kan NFT:er ge tillgång till exklusiva rättigheter eller privilegier, till exempel särskilda rabatter eller varor i begränsad upplaga. Vill du veta mer om NFT:er, kika in: https://nonfungibletoken.nu/

Skapa häst NFT:er

Det finns flera olika plattformar där du kan skapa dina egna NFT-tokens. Några av de mest populära plattformarna är Ethereum, Hyperledger Blockstore, NEO och EOS. Varje plattform erbjuder sina egna unika funktioner och fördelar, så det är viktigt att noga överväga vilken plattform som är rätt för dina behov innan du börjar.

Om du är intresserad av att skapa dina egna häst NFT:er finns det några saker att tänka på:

 1. Välj en plattform som erbjuder de funktioner och den funktionalitet som du behöver.
 2. Överväg att ta hjälp av en utvecklare eller designer för att skapa dina tokens, eftersom det kan vara en komplex process som kräver teknisk kunskap och expertis.
 3. Tänk noga igenom hur du planerar att använda dina NFT:er – vad är deras syfte och vem kommer att använda dem? Detta kan bidra till att informera beslut om saker som tokens utformning, funktionalitet och säkerhetsåtgärder.
 4. Se till att göra grundliga tester av dina NFT:er innan du släpper dem på marknaden, så att du kan identifiera eventuella frågor eller problem i ett tidigt skede och göra nödvändiga justeringar i enlighet med detta.

Om du vill skapa dina egna unika och värdefulla NFT:er finns det många olika verktyg och resurser på nätet som kan hjälpa dig genom processen. Med lite tid, ansträngning och tålamod kan du börja skapa dina alldeles egna häst NFT:er redan i dag!

Traven alla måste prova på

Traven alla måste prova på

Hästar i trav är lite annorlunda än i andra gångarter. För att hålla balansen måste de hålla huvudet och halsen uppe, vilket kan vara svårt för nybörjare. Dessutom måste de samordna sina ben så att de rör sig i samklang. Detta kan vara knepigt, men med övning blir det lättare. Här är några tips för att få din häst att trava

 • Sitt upprätt i sadeln och håll ryggen rak. Det hjälper dig att hålla balansen och ger dig mer kontroll över hästen.
 • Använd dina ben för att ge hästen tecken att gå framåt. Det ska kännas som om du trycker mot stigbyglarna med låren. Precis som många andra spel så kräver bra trav 2 välbalanserade ben för att fungera bra,
 • Håll händerna! Det kanske låter dumt, men att hålla händerna nära hästens hals hjälper dig att hålla balansen.
 • Öva först i långsam hastighet. När du väl har fått in det kan du gå snabbare. Se bara till att hålla balansen och använda benen för att kontrollera hastigheten.
 • Ha kul! Att travspringa är ett bra sätt att få lite motion och umgås med din häst. Ta det lugnt i början, men snart kommer du att trava som ett proffs!

Fördelarna med att travträna: Varför det är bra för dig och din häst

Att travspringa är ett bra sätt att få lite motion och umgås med din häst. Det är också ett bra sätt att förbättra dina färdigheter i ridning. Här är några anledningar till varför trav är så fördelaktigt:

Det är bra för hästens hälsa: Trav är en motion med låg inverkan som är skonsam för hästens leder. Det bidrar till att hålla deras muskler och ligament friska och kan till och med hjälpa till att förebygga artrit.

Det är bra för dig: Trav är ett bra träningspass! Det stärker din kärna, dina ben och dina höfter. Det är också ett bra sätt att hålla sig i form.

Det lär dig lagarbete: Travetten kräver koordination mellan dig och din häst. Du lär dig hur du kan arbeta tillsammans som ett team och utveckla ett djupare band till din häst. Ni kommer snabbt se resultat tillsammans om ni börjar träna tillsammans på rätt sätt.

Det är roligt! Trav är ett bra sätt att umgås med din häst och njuta av naturen. Det är också ett utmärkt sätt att minska stress och slappna av. Vem vet kanske ditt namn som ryttare en dag dyker upp på spelsidorna om du har talang för trav. Alla hästar kan trava så det handlar inte om ett lotteri där du behöver tänka på om din häst är en nitlott eller inte, utan alla hästar kan göra det om ni tränar tillsammans.

Vanliga misstag och hur man åtgärdar dem

Om du har problem med att trava, oroa dig inte! Du är inte ensam. Med tid och träning så kan man snabbt lösa de flesta misstagen man gör så länge man bara följer dom tipsen vi angav i början.

Sverige är ett utmärkt ställe att rida på. Det finns många vackra stigar att utforska och landskapet är fantastiskt. Ridning är också ett utmärkt sätt att få lite motion och tillbringa tid med din häst. Sverige har något för alla, så oavsett om du är nybörjare eller erfaren ryttare hittar du massor av leder som passar din nivå.  Så vad väntar du på? Ge dig ut och börja travträna!

Hur man tränar en häst - det bästa sättet!

Hur man tränar en häst – det bästa sättet!

Det finns många sätt att träna en häst. Vissa tränare tror på positiv förstärkning medan andra tror på användning av våld. Men det finns bara ett rätt sätt att göra det på, och det är genom att använda positiv förstärkning. Att träna hästar kan inbland vara som att spela på kasino, man vet aldrig vad man kan vänta sig. Nuförtiden finns det mängder med kasinos med swish ock paypal kasinos online.

Positiv förstärkning

Positiv förstärkning är en teknik som belönar hästen för gott beteende. Detta kan göras med godis, verbalt beröm eller till och med bara en klapp på halsen. Nyckeln är att se till att hästen vet att den belönas för något den gjort bra. Om du till exempel lär din häst att gå i ledband kan du berömma honom och ge honom en godbit varje gång han tar ett steg i rätt riktning.

Så småningom kommer hästen att lära sig att han får belöningar för att göra det du vill, och det blir mer sannolikt att han upprepar beteendet.

Det bästa sättet att träna en häst är att använda positiv förstärkning. Det kan ta lite längre tid, men det är värt det i slutändan. Din häst kommer att bli gladare och mer villig att arbeta med dig.

Hur man stoppar en häst från att springa iväg

När du tränar en häst är det viktigt att hålla den under kontroll hela tiden. Om de blir rädda eller börjar springa iväg kan det vara farligt för er båda.

Här är 10 saker du bör göra om din häst börjar springa iväg:

1. Försök att hålla dig lugn. Om du blir rädd eller börjar skrika gör du bara situationen värre.

2. Dra inte i tyglarna. Det gör bara hästen mer panikslagen och kan få den att falla.

3. Håll din röst låg och lugnande. Försök att prata med hästen med en lugnande röst.

4. Försök att vända hästens huvud mot dig. Om du kan få hästen att vända huvudet mot dig kan den börja lugna ner sig.

5. Gå bredvid hästen. Om du inte kan vrida hästens huvud kan du försöka gå bredvid den och gradvis sakta ner.

6. Använd din kroppsvikt för att bromsa hästen. Om du sitter på en häst som springer iväg kan du försöka luta dig tillbaka i sadeln för att bromsa den.

7. Ta tag i hästens mane. Om du faller av, ta tag i hästens mane och försök dra dig upp igen.

8. Släpp tyglarna. Om du verkligen kämpar för att stanna hästen, släpp tyglarna och ta tag i dess manke.

9. Gå av hästen. Om du inte kan stoppa hästen och du riskerar att falla är det bättre att stiga av och släppa den.

10. Sök professionell hjälp. Om du inte kan stoppa hästen själv, sök professionell hjälp från en kvalificerad instruktör.

Detta är bara några saker du kan göra för att hindra en häst från att springa iväg. Kom ihåg att hålla dig lugn och använda positiv förstärkning för att träna din häst. Med lite tålamod och tid kommer du att kunna bygga upp ett förtroendefullt band med din häst.

Det obrytbara bandet: hästar och människor

Det obrytbara bandet: hästar och människor

Det är en vanlig missuppfattning att hästar bara är till för människor som bor på gårdar eller har stor erfarenhet av hästar. I verkligheten kan hästar vara bra husdjur för alla och envar. De ger oss sällskap, motion och villkorslös kärlek. Hästar lär oss också tålamod, vänlighet och ödmjukhet. Människor som äger hästar vet att bandet mellan människa och häst är obrytbart.

Hästar har varit en del av mänsklighetens historia i århundraden. De användes ursprungligen för transport och jordbruk. Nu hålls hästar oftast som husdjur eller för utställningar. Vissa människor använder även hästar som motståndare i olika kortspel. Det sägs också att vissa hästar kan spela blackjack. Oavsett om det är sant eller intro så har hästar en särskild plats i våra hjärtan.

Bandet mellan häst och ryttare är olik alla andra. Det bygger på tillit, respekt och kärlek. När du rider på en häst skapar du en förbindelse som kan hålla hela livet. Hästar är lojala följeslagare som alltid kommer att finnas där för dig, oavsett vad som händer. Så om du någonsin känner dig nere, kom ihåg att din häst alltid finns vid din sida.

Hur man köper en häst

Det finns några saker som du måste tänka på innan du köper en häst. Det viktigaste är att se till att du är redo att engagera dig i att ta hand om en häst. Hästar kräver mycket tid, ansträngning och pengar. De behöver också regelbunden motion, putsning och veterinärkontroller. Om du inte är beredd att ta på dig detta ansvar är det förmodligen inte något för dig att äga en häst.

När du har bestämt dig för att du är redo att köpa en häst är nästa steg att hitta rätt häst. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, till exempel ras, ålder, storlek och temperament. Det är viktigt att hitta en häst som passar din livsstil och personlighet. Det finns många olika hästraser, så gör se till att du gör din research innan du fattar ett beslut.

Om du är osäker på var du ska börja finns det gott om resurser, t.ex. böcker, webbplatser och tidskrifter. Du kan också prata med erfarna hästägare eller besöka ditt lokala stall. När du har hittat den perfekta hästen är det dags att göra köpet.

När du köper en häst ska du alltid använda dig av en välrenommerad återförsäljare. På så sätt kan du försäkra dig om att hästen är frisk och har alla nödvändiga papper. När du har köpt din häst är det viktigt att få den försäkrad och mikrochippad. Detta kommer att bidra till att skydda din investering och ge dig sinnesro om något skulle hända din häst.

Att ta hand om din häst

Nu när du har köpt din häst, det är dags att börja ta hand om den. Det första du behöver göra är att skapa ett säkert och bekvämt hem för din häst. Det innebär att du måste sätta upp stängsel, grindar och skydd. Det är också viktigt att skapa ett utrymme där din häst kan motionera och beta.

När du har inrättat hästens hem måste du börja tänka på dess diet. Hästar är växtätare och deras diet bör bestå mestadels av hö och gräs. De behöver också ha tillgång till färskt vatten hela tiden. Du kan prata med din veterinär eller ditt lokala stall för att få råd om vilken typ av foder som är bäst för din häst.

Fly verkligheten med underhållande casinospel

Fly verkligheten med underhållande casinospel

Människor vänder sig till spel online på grund av många olika skäl – bland annat för att fly verkligheten en stund. Det kan vara allt från att man upplever tristess till att man är stressad och behöver koppla av. Oavsett anledning kan casinospel vara ett utmärkt sätt att fly verkligheten på.

Här är det givetvis också viktigt att komma ihåg att det aldrig ska bli till ett tvångsmässigt beteende. Upplever du att du spelar casinospel för att fly verkligheten och har svårt att återvända? Då bör du söka hjälp för att få bukt med dina spelproblem. Om du kan hålla fötterna på jorden samtidigt som du njuter av underhållningen med casinospel från och till så är du på rätt spår!

Spela allt från moderna spelautomater till klassiska bordsspel

Det bästa med dagens casino på nett måste ändå vara det enorma utbud av spel som finns tillgängligt. Idag kan användaren på ett nätcasino bläddra bland hundratals utmärkta spel, där det finns allt från moderna spelautomater till klassiska bordsspel og lotto online. Man kan spela de populäraste titlarna som Mega Moolah och Gonzos Quest eller testa lyckan på klassiska pokerspel som Texas Hold’em och Omaha. Det finns något för alla helt enkelt!

Njut av en spelupplevelse i Virtual Reality

På jakt efter det perfekta sättet att fly verkligheten en stund på? Och kombinera detta med de bästa casinospelen? Då är det Virtual Reality casinoer du ska testa på! Virtual Reality har haft enorm inverkan på onlinecasinon och har genom åren förvandlat dem till plattformar med interaktiva och uppslukande upplevelser.

På Virtual Reality casinon använder sig spelarna av ett VR-headset för att uppleva en interaktiv casinoupplevelse som tar dem till ett verkligt casino – trots att de sitter hemma i soffan! VR-casinon blir allt mer populära och även om det inte är jätteutbrett i vårt avlånga land ännu tror vi att det blir det om några år.

Träffa nya människor samtidigt som du spelar

Trött på dina gamla vänner? Då kan du fly din tråkiga tillvaro med tråkiga vänner och bege dig till nätcasinovärlden. Här finns det tusentals likasinnade människor som känner precis som dig. Sök dig till ett interaktivt casino där du kan kommunicera med andra casinospelare och se om du inte kan skaffa dig några nya vänner där! Många av dagens nätcasinon har till exempel en livechatt tillgänglig, där casinospelare världen över kan kommunicera med varandra. Tröttnar du lätt på folk? Oroa dig inte. Då behöver du inte göra annat än att logga ut!

Finslipa dina kunskaper för varje dag som går

För några kan casinospelande verka något hjärndött. Faktum är dock att det finns mycket att lära sig – och då menar vi inte bara från ett underhållningsperspektiv. Spelar du exempelvis bordsspel som poker, blackjack och roulette kommer du märka att det inte bara handlar om tur. Det finns ju faktiskt hundratals guider på nätet att ta del av för att förbättra sina kunskaper inom de olika spelen. Med det sagt flyr du inte bara verkligheten för att ha det roligt – men även för att lära dig något nytt inom ting du kanske inte är så van vid att lära dig nytt om.

Hästar i kryptovärlden - hur går det ihop?

Hästar i kryptovärlden – hur går det ihop?

Om det är något som å ena sidan är otroligt spännande men å andra sidan otroligt komplext och svårt att greppa så är det kryptovärlden. Det finns en uppsjö av olika termer att hålla koll på och det känns som att det hela tiden dyker upp nya uppfinningar, vilket bara gör det ännu mer komplicerat. Men när hästar är inblandade så är det nästintill omöjligt att intressera sig för den digitala världen.

Så hur hör hästar och kryptovärlden egentligen ihop? Jo, numera finns det så kallade digitala häst-NFT:er som deltar i virtuella lopp och handlas som NFT:er. Travsport har nämligen, som mycket annat, fått plats i den digitala världen – på en plattform där några av de bästa hästarna löper online. Precis som under traditionell travsport kan spelare köpa, föda upp och tävla om de digitala hästarna.

Vänta va? En digital plattform för travsport?

Ja, det låter förvirrande men det finns faktiskt en plattform för just travsport med digitala hästar. På denna inträffar det flera lopp varje timme, sju dagar i veckan. Besökare på sajten kan alltså tävla med sina digitala hästar mot andra för att potentiellt kamma hem prispengar. Alla hästarna i loppen är NFT:er, vilket betyder att de endast existerar som digitala tillgångar. Alla djur ägs alltså i en virtuell värld som drivs av blockchain-teknologin.

NFT:er… vad är det?

NFT, förkortning för Non-Fungible Token, eller Icke-Fungibel Token på svenska, är något som verkligen omtalats mycket i medierna den sista tiden. Men vad är det egentligen?

Jo, icke-fungibel betyder mer eller mindre att ett föremål är unikt och inte kan ersättas med något annat. Till exempel är en Bitcoin fungibel. Visst växlar Bitcoins värde, som synliggörs på bitcoin-kurs.se, men man kan fortfarande byta den mot en annan bitcoin utan att man får ett annat objekt. En icke-fungibel token däremot är inte utbytbart. Om man byter en icke-fungibel token mot en annan token får man något helt annat.

Hjälp – jag förstår fortfarande inte!

Vi förstår att det fortfarande kan vara svårt att förstå sig på kryptovärlden inklusive blockchain-teknologin och icke-fungibla tokens. Vi förstår också att du inte lär dig det på en dag eller två. Men rent kortfattat är kryptobaserad travsport helt enkelt ett blockchain-baserat spel som använder NFT:er för att representera hästar. Varje häst har sina egna unika egenskaper och därför kan spelarna sluta med en häst som vinner varje lopp lika gärna som man kan sluta med en häst som passar bättre att avla med.

Travhäst

Spännande spel på hästsport

Ridsport är stort i vårt avlånga land Sverige och som du kanske redan vet så är det mest kvinnor som ägnar sig åt denna förnämliga sport. Hela 90 % är kvinnor, men det vinns även en liten framgångsrik klick män inom ridsporten. Det finns ett flertal grenar inom ridsporten som är representerade som olympiska grenar som fälttävlan, banhoppning och dressyr. I en sådan stor sport finns det självklart även mycket pengar. Det är otroligt populärt att satsa pengar på både trav och galopp i Sverige. 

Travhäst

Spel om pengar på trav och galopp

Sverige har alltid varit restriktiva när det gäller spel om pengar, vilket gäller även för ridsporten. Den svenska spelmarknaden är reglerad och några av representanterna är ATG och Svenska Spel som de flesta av oss känner till. När det gäller ATG, så har de en egen spelsida där du kan gå in och lägga dina spel på bl.a populära V75. Håll med om det ändå inte går upp mot att ta ett besök på en av våra travbanor i Sverige och satsa en liten slant direkt på plats. Känn hur pulsen ökar när din häst närmar sig en seger.. eller besvikelsen när pållen hamnar på sista plats. Även för den oinvigde är det skoj att satsa på hästar, man behöver inte vara expert. Satsa bara en liten slant för att du tycker det är kul och vem vet kanske du kan se vilken svensk häst som kommer att bli nästa storfavorit. Att satsa på svensk galopp kanske inte är lika vanligt, men väl värt att testa. Speciellt live är det oerhört spännande och man känner urkraften från galopphästarna vid starten. Ridsporten är absolut här för att stanna.

galopphästarJägersro i Malmö är en välkänd galopp– och travbana som finns i utkanten av skånska Malmö. Det finns en även en välkänd lunchrestaurang på Jägersro, som är känd för sin goda mat. För dig som har möjlighet – prova dagens rätt och passa på att placera ett spel på samma gång. Ett riktigt trevligt nöje att få sig en bit god mat och satsa en slant på din favorithäst. På torsdagar serveras det alltid en riktigt klassisk och god ärtsoppa – smaklig spis!

 

Lite historia om travsporten

Det latinska namnet på hästen är Equus Caballus och du känner kanske igen det sista ordet. På spanska heter häst Caballo och på italienska blir det istället Cavallo. Alltid lite trevligt att veta varförhistorisk häst namnet kommer ifrån. Kanske är ursprunget från tävlingar så långt tillbaka som under de olympiska spelen i antikens Grekland. Där förekom tävlingar med häst och vagn. Därefter kom romarna som älskade tävlingar och arrangerade hästkapplöpning.

I lite mer modern tid det att Frankrike och USA var bland de länder som drog igång travtävlingar på allvar under 1800-talet. Travsporten har därefter blivit alltmer populär och den är riktigt stor i hela Skandinavien och fortfarande i både USA och Frankrike.

Spela på hästar online

Även om du inte har möjlighet att ta dig till en trav- eller galoppbana så ofta, så har du stora möjligheter att spela online istället. Idag är det ett stort folknöje att spela med pengar och få en underhållande spelstund på nätet. Det finns en hel del nätcasinon som idag även erbjuder spel på populära hästsporter som trav. Kanske känner du att det är lite lurigt att hitta rätt där ute på nätet, det är lätt att känna sig vilsen online. Det finns många sidor som är experter på att ta fram bra tips till dig som vill spela online, kika in på www.internetcasinon.se för att få lite råd om var du ska spela. Om du letar specifikt efter travsport, så är det många av de stora svenska spelbolagen som erbjuder spel på trav. Vi hoppas att du får mycket trevlig läsning och att du kommer finna mycket nöje i dina spelstunder online och på travbanan.