Att bli vegetarian

SONY DSC

SONY DSC

Hejsan allihopa!

Det var ett bra tag sen jag kikade in och skrev här. Jag har haft fullt upp på jobbet med de nya knoddarna som kommit denna terminen och även mycket tid har gått åt nu när jag är på min mini-semester i Helsingborg Horse Week. Veckan har hittills startat perfekt och jag har lärt mig så mycket om hästar och träffat människor som är hur passionerade av hästar som helst!

När jag varit här under veckan så har jag läst tidningen mer än vanligt, och jag snubblade över en nyhet som fick mig att tänka till rejält. WHO eller World Health Organization som är en fristående opolitisk organisation som kollar allt som har med hälsa och sjukdomar över hela världen släppte precis en rapport om kött, och närmre rött kött. Det visar sig att processat kött, t.ex. hamburgare, korvar och liknande kan vara lika cancerframkallande som cigaretter och att “vanligt” rött kött även det har mycket större chans att orsaka cancer än vad man tidigare trott. Jag själv äter inte stora mängder kött så jag tänkte till, kanske är det lika bra att släppa allt köttätande helt och hållet? Visserligen tycker jag att kyckling och fisk är väldigt gott att äta, men jag tänker om jag ska lägga ner rött kött helt så är det lika bra att lägga ner allt köttätande nu när det finns så många olika bönor och korn som man kan göra köttfärs utav.

Har ni några tips på vad som kan göra en övergång från köttätare till vegetarian så lätt som möjligt så tar jag mer än gärna emot tips på vad man kan göra för att göra det så enkelt som möjligt!