Konsten att mysa

rebecca

Hejsan allihopa!

Vädret här hemma har varit ganska tråkigt och extremt svenskt den senaste tiden. Dock går detta på gott och ont som jag brukar säga. Jag får mer tid att göra saker som jag vanligvis inte brukar. Den senaste veckan när det varit regn och rusk, och inte speciellt varmt alls med all blåst som varit också så har jag istället bäddat ner mig under lager och lager av kuddar och filtar med en kopp té och en bra bok i handen. Detta brukar oftast vara en sak man gör på den sena hösten precis i tiden när den första snön börjar falla, men nu är vi i Sverige och så det blev på våren när blommorna brukar slå ut istället.

Dock så ska jag passa på att tipsa om en ny bok jag läste. Jag gillar lite udda böcker faktiskt, det är i alla fall vad min kille säger, och jag har precis läst en bok som heter IQ84 av japanska författaren Haruki Murakami. Murakami är en enormt hyllad författare känd för sina något surrealistiska böcker, och han har flera gånger varit tippad att vinna nobelpriset, dock har det tyvärr inte kommit än. Men till boken.

Den är faktiskt uppdelad i tre böcker/delar med olika karaktäreres synvinkel, och jag har bara läst den första boken än. Här får vi följa den 30-åriga författaren Tengo som träffar en väldigt ung tonårsflicka som verkar vara ärrad av något som hänt i hennes barndom, och han försöker sakta få reda på vad det kan vara, men hennes historia om vad som hänt låter väldigt surrealistisk och till och med övernaturell, till exempel om en värld med två månar. Sedan har vi Aomame även hon i 30-års åldern som jobbar som lönnmördare och även hon ser dessa två månar i hennes värld. Så frågan är ju om deras världar kommer att korsas? Det får ni helt enkelt läsa själv och se efter!

Nej nu ska jag ta och rätta lite mer prov från den gångna veckan, hoppas helgen blir bättre!